Tanzania voor beginners - dé Nederlandse reisgids voor het fascinerende Tanzania

Tanzania | Zanzibar | weer & klimaat | reisinformatie | links

Het eiland Zanzibar

Binnen het land Tanzania is Zanzibar een bijzondere bestemming. Het eiland is vooral een strandbestemming waar onder andere Europeanen in toenemende mate genieten van een ontspannen vakantie in veelal zeer aangename hotels en resorts. Zanzibar heeft een semi-autonome status binnen Tanzania. Hoewel het vasteland van Tanzania en het eiland Zanzibar veel met elkaar overeenkomen, zijn er ook duidelijke verschillen. Zo hebben de kolonisaties door achtereenvolgens Portugal en Oman veel invloed gehad op de hedendaagse samenleving en bevolking op Zanzibar. Zo is Zanzibar vrijwel geheel islamitisch en zie je in de keuken van Zanzibar Perzische en Portugese invloeden terugkomen. Voor mensen die een rondreis door Tanzania maken is Zanzibar vaak de laatste bestemming waar ze nog eventjes bij kunnen komen van een indrukwekkende reis vol safari's. Daarnaast kiezen ook veel Nederlanders voor Zanzibar als een vakantiebestemming op zich. Zij gaan vooral voor de stranden en het warme weer.

Tanzania bezienswaardigheden

Stel je gaat een reis naar Tanzania maken, welke plekken en bezienswaardigheden in Tanzania moet je dan gaan bezoeken?
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de meest belangrijke en interessante hotspots van Tanzania op een rijtje gezet:
Tanzania bezienswaardigheden top 10

Vliegen naar Zanzibar

Om vanuit Nederland naar Zanzibar te reizen is het vliegtuig vrijwel de enige methode, tenzij dat je een zeer lange en avontuurlijke reis met de auto wilt maken om vervolgens met de veerboot naar Zanzibar te varen. Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland zijn er niet. De maatschappij die hier het dichtst bij in de buurt komt is TUI. Zij vliegen met een Boeing 737 vanuit Amsterdam naar Zanzibar. Vanwege operationele redenen worden er op de heen- en terugweg tussenlandingen gemaakt. Wie geen uren in een 737 wil zitten die kan ook met Emirates naar Zanzibar vliegen. De reis van Amsterdam naar Dubai is dan met de enorme Airbus A380. Het stuk tussen Dubai en Zanzibar wordt wel met een Boeing 737 uitgevoerd. Dat doet FlyDubai, de partner van Emirates. Wie je als vervoerder ook kiest: je bent inclusief overstap of tussenstop tenminste twaalf uur onderweg. TUI vliegt in het zomerseizoen niet naar Zanzibar. Emirates is dan een veel gebruikte optie, maar ook het Nederlandse KLM biedt dan goede verbindingen met Zanzibar. Je kunt met KLM naar Nairobi, Dar es Salaam of Kilimanjaro Airport naar Zanzibar vliegen. Het laatste traject wordt dan door een regionale partner uitgevoerd.

Zanzibar voor beginners

Wij hebben behalve deze site ook nog een aparte site over het eiland Zanzibar. Lees daar alles over deze populaire strandbestemming van Tanzania:
Zanzibar voor beginners

Meer info over Tanzania

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Tanzania:
Tanzania top 10
Tanzania weer & klimaat
beste maanden voor een Tanzania vakantie
bijzondere plaatsen in Tanzania
winterzon in Tanzania

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy